Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pałki

Kurczak przepisu Laury

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: drób. Tym razem kurczak przepisu Laurowy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: pałek z kurczaka, musztardy, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • ½ kg pałek z kurczaka
  • ½  łyżeczki curry
  • ½  łyżeczki imbiru mielonego
  • ½  łyżeczki papryki ostrej
  • 3 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1/4 szkl oliwy z oliwek 
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 

Pieczone pałki z kurczaka Anety

 
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pieczone pałki z kurczaka Anety. Do ich wykonania oprócz mięsa potrzebujesz: oliwy z oliwek, miodu, czosnku oraz rozmarynu.   
 

Składniki:

  • kilka pałek z kurczaka 
  • 50 ml oliwy z oliwek 
  • 10 łyżek sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki tartego korzenia imbiru
  • 3 łyżki miodu naturalnego 
  • ½ łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu

Podudzia z kurczaka w imbirowej glazurze z sezamem

Składniki: 12 podudzi z kurczaka 2 łyżki lekko podprażonych nasion sezamu Marynata: ¼ szklanki chińskiego sosu barbecue ¼ szklanki płynnego miodu 1 łyżka świeżo utartego imbiru 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka wódki ryżowej Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty zmiksować. Umyte i osuszone podudzia kurczaka umieścić w misce, dodać marynatę, dokładnie…

Podudzia kurczaka w serowej panierce

Składniki: 10 szt. „pałek” z kurczaka 1 nieduża cebula 2 jajka 10 dkg tartego żółtego sera 1/3 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki tarta bułka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podudzia „pałki” kurczaka umyć osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Z tartego…