Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ostre

Ostre skrzydełka Ewy

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł Ewy na ostre skrzydełka. Przepis zawiera: skrzydełka, ostrą paprykę, chilii, ocet balsamiczny, miód. 
 

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek 
  • 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chilii 
  • 4 szczypty kolorowego pieprzu
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • sól
 

Skrzydełka na ostro z dodatkiem imbiru

Baza najlepszych przepisów na kurczaka. Tym razem przepis na skrzydełka na ostro z dodatkiem imbiru. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, miód, oliwa z oliwek, czosnek.   
 

Składniki:

  • 10 skrzydełek kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 1 płaska łyżka imbiru
  • sól
  • pieprz
 

Piekielne skrzydełka

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem przepis na piekielne skrzydełka. Przepis zawiera: skrzydełka z kurczaka, miód, musztardę i ketchup. 
 

Składniki:

  • ½  kg skrzydełek
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 papryczka chilii 
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Ostry sos chilii Patryka

Przepis dla miłośników ostrych smaków czyli ostry sos chilii Patryka. Do jego wykonania będziesz potrzebować: papryczek chilii, ketchupu, czosnku, imbiru oraz cukru. 
 

Składniki:

  • 5 papryczek chili
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka utartego kłącza imbiru
  • 100 ml winnego octu
  • 1/2 szkl cukru
  • sól

Sos z chilii przepisu Ewy

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli przepis na sos chilii. Aby go wykonać potrzebujesz: chilii, czerwonej papryki, koncentratu pomidorowego  oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 150 g chili
  • 2 kg papryki czerwonej
  • 250 g koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szkl oleju
  • 1,5 szklanki oleju
  • ½  kg cukru
  • 3 łyżki soli