Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka pietruszki

Pieczony pstrąg Patryka

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz oprócz ryby koperku, natki pietruszki, masła i cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi 
  • 4 łyżki masła 
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cytryny 
  • 1 pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Grillowane pstrągi Ryśka

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane pstrągi Ryśka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pstrągów, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz

Mielone na patyku

Poszukujesz nowych a przede wszystkim sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Mielone na patyku. Przepis zawiera: mięso mielone, czosnek, cebule, natkę pietruszki oraz kardamon. 
 

Składniki:

  • 500 gram mielonego mięsa mieszanego 
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilii
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól

Koktajl samo zdrowie

Nie ma nic zdrowszego, niż nasz zielony koktajl. Przygotowaliśmy go z natki pietruszki, koperku, ogórka, szpinaku i maślanki. Nie dość, że zdrowy to jeszcze pyszny!
 

Składniki:

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek koperku 
  • 1 zielony ogórek
  • garść liści szpinaku
  • 200 ml maślanki
  • szczypta soli