Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka pietruszki

Dip pietruszkowy do warzyw Karola

Przepis na fajny dip pietruszkowy. Idelanie nada się do warzywnych przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, śmietany noi oczywiście natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1 op gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyzki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sos z natką pietruszki Patryka

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na sosy. Tym razem sos z natką pietruszki przepisu Patryka. Aby go wykonać potrzebujesz: jogurtu naturalnego, majonezu, mleka i natki pietruszki.  
 

Składniki:

  • 1 pęczek natki pietruszki 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1  łyżka mleka 2%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Pasta z zielonych oliwek Julii

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 garście oliwek zielonych
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów 
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Sos koperkowy Marioli

Przedstawiamy  wiele ciekawych i prostych przepisów na sosy. Tym razem koperek w roli głównej,. Czyli pyszny sos koperkowy Marioli. Przepis zawiera: koperek, natkę pietruszki, śmietanę oraz jogurt naturalny.  
 

Składniki:

  • 1 pęczek koperku
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Pesto bazyliowe Damiana

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na aromatyczne pesto Damiana. Lista zakupów: bazylia, natka pietruszki, czosnek i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 szkli liści bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • ½  orzeszków piniowych
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 3/4 szkl tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½  łyżeczki pieprzu
  • 2/3 szklanki oliwy z oliwek