Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadesłany

Panga po włosku

  Składniki: 200 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej) 4 filety z pangi (mrożone) 2 większe pomidory 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki sól, pieprz, papryka chili 3 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju Sposób przyrządzenia: Fasolkę ( ciętą) wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę.…

Dorsz lub karp opiekany marynowany

Składniki: 1,5kg dorsza mleko sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Około 1,5 kg filetów z dorsza moczymy w mleku, wyjmujemy, układamy na grubej bibule-niech ociekną. gdy będą prawie suche posypujemy lekko solą, pieprzem, obtaczamy mąką i smażymy na złoty kolor na oliwie. Gdy ostygną układamy w kamiennym garnku. Zalewa: Do garnka wlewamy pół szklanki octu, szklankę…