Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na pierogi

Pierogi donieckie

Ciasto
Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
  • sól do smaku

    Farsz
    Składniki:

  • 35 dkg mielonej wołowiny
  • 20 dkg mielonej wieprzowiny
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 15 dkg obgotowanej kiszonej kapusty
  • sól, pieprz

Pierogi z kiszoną kapustą i wołowiną

Ciasto
Składniki:
•    3 szklanki mąki pszennej
•    1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
•    sól do smaku

Farsz
Składniki:
•    25 dkg mięsa wołowego
•    25 dkg uduszonej na smalcu kiszonej kapusty
•    1 pokrojona w drobną kostkę, uduszona wraz z kapustą cebula
•    sól, pieprz, cukier do smaku