Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na ognisku

Wołowina po pastersku

Składniki: 80 dkg wołowiny bez kości pokrojonej w grubą kostkę 1/3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 15 dkg piure pomidorowego 2 pomidory pokrojone w ćwiartki 1 szklanka wywaru mięsnego 1 cebula pokrojona w pół plasterki ½ łyżeczki papryki ½ łyżeczki tymianku 3 obrane ziemniaki pokrojone w kostkę 2 szklanki mini marchewek sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…

Okonie smażone.

Składniki: Okoń/Karaś (o wadze około 1-2kg) 4 dag mąki 6 dag tłuszczu roślinnego Tarty chrzan Natka pietruszki Cytryna lub sok z cytryna Sól Przygotowanie: W przypadku okonia najpierw rybę wypatroszyć, odciąć głowę i ogon, sparzyć wrzątkiem, oskrobać BARDZO ostrym nożem (świetnie też do tego nadaje się tarka). W przypadku karasia wypatroszyć, odciąć głowę i ogon.…