Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na łono natury

Gulasz biwakowy

Składniki: 1,5 kg gulaszowego mięsa wieprzowego 4 cebule pół słoiczka zielonych oliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki olej do smażenia przyprawy: przyprawa do gulaszu sól majeranek ziele angielskie listek laurowy papryka słodka Sposób przyrządzenia: Pokrojone w kostkę mięso usmażyć na oliwie na rumiany kolor. W trakcie smażenia posolić. Potem mięso przełożyć do garnka, dolać…

Zając po staropolsku.

Składniki:   

  • Comber i uda zająca/królika
  • 8 dag tłuszczu (np. planty lub smalcu gęsiego)
  • 2 dag mąki
  • 250 ml śmietany 18%
  • 625 ml wody
  • 10 dag cebuli
  • 1 liść laurowy
  • 250 ml octu (najlepiej z czerwonego wina)
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren jałowce
  • 30 dag cukru
  • Sól