Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na gorąco

Szaszłyk z pangi lub sandacza z ananasem i papryką

Składniki: 50 dkg filetów z ryby 50 dkg ananasów konserwowych 5 czerwonych papryk 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety rybne pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, polać sosem sojowym wymieszanym z sokiem cytrynowym. Ananasa obsączyć z zalewy, (kilka łyżek zalewy dodać…

Gulasz z karpia, lina, sandacza lub okonia

Składniki: 1 kg dokładnie wyfiletowanej ryby 3 cebule 1 szklanka kwaśnej kremówki ½ szklanki oleju ½ szklanki przecieru pomidorowego 1 liść laurowy sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,  zeszklić na nim cebulę, dodać rybę, smażyć kilka minut mieszając. W…

Filety z pangi lub tilapii zapiekane z jajkiem

Składniki: 50 dkg filetów z ryby 3 jajka 2/3 szklanki mleka 1, 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Blaszkę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć na niej porcje ryby. Pozostałe składniki zmiksować, polać nimi porcje ryby.  Zapiekać w…

Panga lub tilapia w sosie orzechowym

Składniki: 50 dkg filetów z ryby ½ szklanki tartej bułki 1 jajko 3 ząbki czosnku 15 dkg obranych orzechów włoskich 3 łyżki soku cytrynowego 3 łyżki nasion granatu sól, pieprz, papryka do smaku garść posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. W miseczce zmiksować jajko. Porcje ryby moczyć w jajku,…

Roladki z szynki z niespodzianką

Składniki: 10 plasterków szynki pokrojonej w plastry 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ogórki konserwowe 20 dkg fasolki szparagowej z puszki 1 słoiczek pieczarek w occie mała cukinia pokrojona w paski 1 puszka kukurydzy pęczek szałwii Sposób wykonania: Paprykę , ogórki, cukinię, pokroić w paski. Na plaster szynki nakładamy odpowiednio wszystkie składniki nie zapominając…