Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: myślistwo

Pieczeń z dzika w aromatycznym sosie

Składniki: 2 kg mięsa na pieczeń z dzika 1,5 szklanki keczupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki soli selerowej 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku szczypta gałki muszkatołowej kilka kropli sosu chili…

Bażant z nadzieniem 2

1 sprawionego bażanta (1 kg) umyć pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, natrzeć z wierzchu solą około 200 g drobno zmielonej wieprzowiny na kiełbaski wymieszać z 1 jajkiem doprawić do smaku solą świeżo zmielonym pieprzem słodką papryką w proszku i tą masą napełnić wnętrze bażanta, zaszyć, posmarować 20 g miękkiego masła lub margaryny ptaka obłożyć 50…

Dzikie ptactwo – kilka rad praktycznych

Kiedy dzika kaczka, bażant i przepiórka zostaną oskubane z pierza, wtedy można być pewnym, że na stół trafią klasyczni przedstawiciele wytwornej kuchni. Dzikie ptactwo najlepiej smakuje w czasie jesiennych i zimowych miesięcy. Albowiem w okresie od października do marca jest dozwolony odstrzał żyjącej w naturalnych warunkach skrzydlatej zwierzyny.  Renomowane sklepy prowadzące sprzedaż dziczyzny lub specjalistyczne…