Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mrożone

Granita czyli sorbet z pomolo

Składniki: 75 dkg miąższu z pomolo (pozbawionego błon) 25 dkg cukru 125 ml wody 50 ml czerwonego, słodkiego wina Sposób wykonania: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę wymieszaną z cukrem, dodać posiekany nożem miąższ pomolo i wino, wymieszać. Używając blendera zmiksować drobno schłodzoną mieszankę owocu z syropem i winem. Mieszankę przelać do szklanego naczynia i…

Leczo z boczkiem

Składniki: opakowanie mrożonki do leczo 15 dkg wędzonego boczku 1 mała cebula łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Cebule obrać i posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulkę i paprykę, smażyć  jeszcze około 3 minuty. Wrzucić mrożonkę, oprószyć…

Mrożonki na obiad?

Pyszna sola na warzywach duszonych z kolendrą, pomidorami oraz cząstkami ziemniaków? A może pyszny koktajl z mrożonych jagód lub pierogi z mrożonym szpinakiem w sosie z sera pleśniowego i suszonych pomidorów? Z mrożonych warzyw
i owoców można przygotować smaczne, wartościowe i urozmaicone dania. Niestety wie o tym niewielu Polaków.