Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: morskie

Flądra z woka z warzywami Iwony

Składniki: ½ kg filetów z fladry cytryna sól, pieprz cayenne 2 puszki groszku konserwowego 1 duża cukinia/ 30 dkg/ 1 duża kalarepka 25 dkg marchewki kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego olej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości  około2-3 cm. Cytrynę  sparzyć, z połowy otrzeć skórkę. Sok wycisnąć  z całego owocu,…

Karp gotowany w warzywach Iwony

Składniki: 50 dkg małych ziemniaków 1 marchewka 1 mały karp ½ szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę. Zagotować ¾  litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić  ziemniaki marchewkę, oraz dzwonka karpia, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wsypać cukier i…