Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z indyka

Gulasz z indyka z jabłkami

Składniki: 50 dkg mięsa z indyka 1 kwaśne jabłko 1 cebula 2 łyżki koniaku olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w grube pół plastry. Jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, podzielić każdą ćwiartkę na połowę. W rondlu…

Indyk w owocach.

Składniki: – 1 kg mięsa indyka, – 2 jabłka, – 2 banany, – 2 gruszki, – 3 dag suszonych śliwek bez pestek, – 2 cebule, – pół łyżeczki mielonego imbiru, – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, – 2 łyżki oliwy, – sól, pieprz. Wykonanie: Mięso umyć, osączyć, podsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie i…