Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z baraniny

Ziołowe klopsiki z kuskusem

Składniki: ½ kg mięsa jagnięcego 2 ząbki czosnku skórka starta z cytryny ¾ szkl. bułki tartej 1 żółtko 2 łyżeczki mielonego kminu 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki mięty 2 łyżeczki oliwy sól pieprz 700 g sosu pomidorowego ¼ szkl. natki pietruszki 1 ½ szkl. kuskusu Sposób wykonania: Do jagnięciny dodać żółtko, skórkę z cytryny, rozgnieciony…

Jagnięcina w sosie pomarańczowo-imbirowym

Składniki: 1 kg jagnięciny 2 pomarańcze łyżka sosu sojowego ½ szkl. bulionu 3 łyżki oleju łyżeczka mąki 2 ząbki czosnku imbir zielenina sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz podlać odrobiną wody i trzymać  jeszcze na małym ogniu ok. 15-20 minut. W między…

Smażona jagnięcina

Składniki: 20 dag udźca jagnięcia 1 mąki ziemniaczanej 4 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: Mięso pokroić na cienkie plastry, które skropić wodą i oprószyć mąką po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas je wyjąć a na ą samą…

Pulpety jagnięce z nutą cynamonu

Składniki: 25 dag siekanej jagnięciny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz cynamon tymianek Sposób wykonania: Cebulę, czosnek oraz tymianek zmiksować po czym dodać do posiekanego mięsa. Całość dokładnie wymieszać i uformować małe kulki, które usmażyć na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem posypać cynamonem. Przepis został nadesłany…