Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsno

Sałatka poświąteczna

Składniki: 2 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę 1 szkl ananasa pokrojonego w kostkę 1 szkl selera pokrojonego w kostkę ½ szkl posiekanej dymki ¼ szkl prażonych orzechów arachidowych 1 szkl posiekanej zielonej papryki 2 łyżki gotowanego czatni 2/3 szkl majonezu łyżka soku z limetki ½ łyżeczki gotowanej przyprawy curry ¼ łyżeczki soli liście sałaty…

Zapiekanka z mielonego mięsa i musztardy

Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2 żółtka 2 łyżki zielonych oliwek 2 łyżki  ostrej musztardy 1 średnia cebula sól, pieprz oregano  do smaku ziemniaki Sposób przyrządzenia: Mielone mięso wymieszać z żółtkiem i musztardą, dodać oliwki i posiekaną cebulę, wymieszać i przyprawić do smaku solą szczyptą  oregano i pieprzem do smaku. W natłuszczonym  naczyniu żaroodpornym…

Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego

Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2 żółtka 2 łyżki zielonych oliwek 2 łyżki  ostrej musztardy 1 średnia cebula sól, pieprz oregano  do smaku ziemniaki Sposób przyrządzenia: Mielone mięso wymieszać z żółtkiem i musztardą, dodać oliwki i posiekaną cebulę, wymieszać i przyprawić do smaku solą szczyptą  oregano i pieprzem do smaku. W natłuszczonym  naczyniu żaroodpornym…

Solanka rosyjska

Składniki: 20 dag wieprzowiny 10 dag gotowanej szynki 3 parówki 1 nerka wieprzowa, 2 cebule 3 kiszone ogórki 10 dag marynowanych kaparów 5 zielonych marynowanych oliwek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła 100 ml śmietany 1/2 cytryny sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 l…