Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsem

Egipska zupa mięsna

Składniki: 50 dkg chudej wołowiny albo jagnięciny pokrojonej w plasterki 1 pokrojona w pół plastry cebula 3 łyżki masła 5 rozgniecionych ząbków czosnku zgnieciony 1 łyżeczka octu 2 szklanki  ugotowanego ryżu grzanki z białego pieczywa Sposób przyrządzenia: Mięso gotować w wodzie z dodatkiem cebulki i przypraw. Gdy mięso będzie miękkie odcedzić wywar. Na patelni rozgrzać…

Placki po Węgiersku

 

Składniki:

    • jajo
    • 50 dkg ziemniaków
    • pół cebuli
    • 1 – 2 łyżki mąki
    • olej do smażenia
    • 50 dkg mięsa z indyka
    • 2 dkg mąki,(przysmażam na patelni aż nabierze brązowego koloru)
    • jarzynka do mięs
    • pieprz
    • ziele angielskie
    • liść laurowy
    • 2-3 łyżki śmietany

 

Pizza meatmaster

Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…

Kapusta włoska nadziewana

Obrać z liści, przerznąć na 4 części, zagotować w solonej wodzie, wycisnąć z wody, nałożyć miedzy liście farszu, jak na pierogi z gotowanego mięsa lab surowego jak na kołduny, owiązać nitką każdy kawałek, ułożyć w rondel, podlać bulionem i dusić do miękkości. Na wydaniu zalać sosem. Tak samo można gotować zwyczajną białą kapustę. Na podstawie…