Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: makrela

Pasta twarogowa z makrelą

Poszukujesz nowych przepisów na śniadaniowe pasty? Idealnie trafiłeś. Pasta twarogowa z makrelą. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: twarogu, makreli, majonezu, szalotki. 
 

Składniki:

  • 1 kostka twarogu chudego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 1 makrela
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz

Sałatka z makreli z kukurydzą i porem

Składniki: 1 kg wędzonej makreli puszka kukurydzy por 3 ogórki 3 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać ze skóry i ości, mięso rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki a obranego ogórka pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez doprawić do smaku solą…

Pasta z makreli z jabłkiem Iwony

Składniki: 1 obrana z ości makrela 10 dkg masła 1 duże starte  jabłko 1 cebula sól do smaku Sposób przyrządzenia: Obraną z ości rybę  drobniutko posiekać, utrzeć z masłem. Do dokładnie utartej masy dodać starte jabłko i posiekaną drobniutko cebulę, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.

Makrela z kukurydzą i jajkiem

Składniki: wędzona makrela puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3 łyżki majonezu ½ pęczka szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania; Z makreli oddzielić mięso od ości i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy. Ugotowane jajka na twardo pokroić na cząstki a cebulę w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając…