Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łowiecka

Stek z jelenia

 

Składniki:

 

  • 1,5 kg polędwicy z jelenia pokrojone w plastry o grubości 2,5 cm
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka musztardy w proszku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pokrojona w plastry cebula
  • 1 pokrojona w plastry marchewka
  • 1 szklanka rozdrobnionych pomidorów konserwowych

Makaron papardelle po myśliwsku

Przepis na posiłek podczas polowania Składniki: 3 kg polędwicy wołowej (lub dziczyzny) ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki mąki 1 ½ łyżki soli 2 łyżeczki pieprzu 1.5 kg obranej i pokrojonej cebuli 50 dkg grzybów 75 dkg oliwek bez pestek 75 dkg pokrojonej w kostkę papryki 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina ½ szklanki przecieru…