Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: leśne

Kurki w pikantnym cieście

Składniki: 50 dkg kurek 1 szklanka oleju 1 jajko ½ szklanka mąki 4 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru pieprz, sól, curry Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, przyciąć trzony obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie, obsączyć, osuszyć. Z maki jaka i mleka przygotować ciasto, dodać cukier i przyprawy w takiej ilości aby ciasto było pikantne. W…

Podgrzybki po myśliwsku

Składniki: 1 kg podgrzybków lub borowików 10 dkg słoniny wędzonej lub boczku 3 cebule 2 łyżki oleju 5 jagód jałowca sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w grube plastry. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W rondlu rozgrzać olej, dodać słoninę lub boczek, przyrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Do…

Grzanki z grzybami i pomidorem

Składniki: 50 dkg grzybów leśnych 2 pomidory 1 mała cebula 1 ząbek czosnku tarty żółty ser natka pietruszki masło olej chleb tostowy lub bułka wecka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej i masło, zeszklić…

Podgrzybki zapiekane

Składniki: 50 dkg podgrzybków 1 szklanka śmietany 3 łyżki tartego żółtego sera 2 jajka natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej i…

Grzyby w sosie własnym z orzechami

Składniki: 50 dkg grzybów leśnych 20 dkg orzechów włoskich 3 cebule 2 ząbki czosnku ½ szklani bulionu drobiowego olej koper, natka pietruszki i kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Jądra orzechów włoskich obrać z pokrywającej je błony, drobno posiekać nożem. W rondlu rozgrzać olej,…