Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łazanki

Łazanki do zupy fasolowej

Składniki: 1 kg mąki 4 jajka 1 łyżeczka soli 1 szkl wody Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i dodać sól. Nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę aby zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na części i rozwałkować. Przełożyć na blat oprószony mąką i zostawić na chwilę aby ciasto obeschło. Wówczas zwinąć płaty w rulony…

Łazanki do zupy grzybowej

Składniki: 1 kg mąki 4 jajka 1 łyżeczka soli 1 szkl wody Sposób wykonania; Do mąki wbić jajka i dodać sól. Następnie całość zagniatać dolewając odrobinę wody. Dokładnie wyrobić po czym rozwałkować ciasto. Oprószyć delikatnie mąką i odstawić na chwile aby ciasto się wysuszyło. Wówczas zwinąć je w rulony i pokroić w paski. Ugotować w…

Łazanki z kapustą i kminkiem

Składniki łazanki 1 kg kapusty 2 cebule 3 łyżki masła pół łyżeczki kminku pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać woda i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do odcedzonej kapusty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu jeszcze przez około 20…