Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kukurydza

Spaghetti z kukurydzą Teresy

Baza najlepszych przepisów na potrawy z makaronu.  Dziś spaghetti z kukurydzą Teresy. Przepis zawiera: makaron spaghetti, mięso mielone, kukurydzę oraz pomidory. 
 

Składniki:

  • ½  op makaronu spaghetti
  • ½  kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • 600 g pomidorów
  • ½ puszki kukurydzy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1łyzeczka bazylii
  • 2 łyżki oliwy 
  • sól
  • pieprz

Sałatka jarzynowa Bogusi

Wypróbuj przepis Bogusi na klasyczną sałatkę jarzynową. Do jej wykonani potrzebujesz: marchewki, pietruszki, groszku, jajek i majonezu. Po prostu pycha!
 

Składniki:

  • 1 puszki kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 5 jajek
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • ½ seler
  • 5 ogórków kiszonych
  • 200 ml majonezu
  • 3 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz

Surówka z kapusty z kukurydzą Eli

Zastanawiasz się jaką przygotować dziś surówkę do obiadu? Wypróbuj nasz przepis na surówkę z kapusty z kukurydzą przepisu Eli. Pozostałe składniki przepisu: czerwona kapusta, jogurt naturalny i chilii. 
 

Składniki:

  • ½  kapusty pekińskiej
  • ½ czerwonej kapusty 
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 papryczka chilii
  • sól
  • pieprz

Krem z kukurydzy Kingi

Pięknie wyglądający i jeszcze lepiej smakujący krem z kukurydzy. Aby go przyrządzić potrzebujesz: puszki kukurydzy, bulionu warzywnego, ziemniaka, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 2  puszki kukurydzy 
  • 1 l bulionu warzywnego  
  • 1 ziemniak 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula 
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka śmietany
  • ½ łyżeczki kurkumy 
  • sól
  • pieprz

Surówka z kapusty i kukurydzy Poli

Zastanawiasz się jaką surówkę przygotować dziś na obiad? Wypróbuj nasz przepis na pyszną surówkę z kapusty i kukurydzy. Przepis zawiera: białą i czerwoną kapustę, kukurydzę, koperek oraz oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ główki białej kapusty
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz