Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia chińska

Indyk smażony po chińsku

Składniki: pęczek zielonej papryki 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku łyżka startego imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 45 dag mielonego mięsa z indyka ¼ szkl sosu sojowego 140 g kasztanów jadalnych ½ łyżeczki kruszonej czerwonej papryki 3 szkl wrzątku 20 dag makaronu jajecznego Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekana cebulę, czosnek oraz imbir. Następnie dodać…

Chrupiący kurczak po chińsku Magdy

Składniki: 1 kurczak 2 łyżki klarowanego miodu 2 łyżeczka chińskiej przyprawy 5 smaków 2 łyżki octu z wina ryżowego 850 ml oleju roślinnego sos chili Sposób wykonania: Oczyszczonego kurczaka włożyć do gorącej wody i odstawić pod przykryciem na 20 minut. Po tym czasie go odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku i wstawić do lodówki na całą…