Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kruszon

Kruszon brzoskwiniowy

Składniki: 200 g cukru 500 g brzoskwiń 500 ml soku z marakui 125 ml soku z cytryny 125 ml soku pomarańczowego 750 ml wody mineralnej Sposób wykonania: Cukier zalać 750 ml wody i gotować na małym ogniu około 5 minut. Wówczas wrzucić obrane brzoskwinie. Pozostawić je w cukrowym syropie około 3 godziny. Po tym  czasie…

Kruszon malinowy

Składniki: 200 g przecieru malinowego 10 ml soku z cytryny 500 ml bitter lemon 1 cytryna 500 ml wody mineralnej Sposób wykonania: Do przecieru malinowego dodać lemoniadę oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wlać wodę mineralną i wrzucić plasterki cytryny.

Kruszon z morelami z sokiem winogronowym

Składniki: 1 puszka moreli 125 ml nektaru morelowego 1 butelka soku z jasnych winogron 1 butelka soku grejpfrutowego 1 butelka ginger ale melisa 1 plaster grejpfruta Sposób wykonania; Morele zalać nektarem morelowym  i odstawić na 30 minut. Po tym czasie wlać soki i dopełnić ginger ale. Na koniec dodać jeszcze listki melisy oraz kawałki grejpfruta.

Słodki kruszon

Składniki: 500 g cukru 2 cytryny 3 butelki czerwonego wina 1 butelka białego wina ½ butelki winiaku 1 l mocnej herbaty 2 butelki czerwonego wina musującego Sposób wykonania: Czerwone i białe wino wymieszać razem po czym dodać cukier, sok i skórkę z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie podgrzać,…

Kruszon z calvadosem

Składniki: 80 ml calvadosu 500 ml soku pomarańczowego 20 ml grenadyny kostki lodu 500 ml cydru 1 plasterek cytryny Sposób wykonania: Do shakera wlać sok pomarańczowy i cytrynowy oraz calvados i grenadynę. Dokładnie wymieszać po czym przelać do karafki. Wrzucić kostki lodu oraz dodać plasterek cytryny oraz cydr.