Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kremy

Krem z ciecierzycy Marty

A teraz przepis dla miłośników zup-kremów. Znakomity krem z ciecierzycy. Lista zakupów; ciecierzyca, marchewka, ziemniaki.

 

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 ziemniaki
  • 1 l  bulion warzywny
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki 
  • sól
  • pieprz 
 

Krem dyniowy Teresy

Dla miłośników zup-kremów. Zbiór znakomitych przepisów. Krem dyniowy Teresy to nasza dzisiejsza propozycja. Przepis zawiera: dynię, cebulę, czosnek, imbir. 
 

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • ½  cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1,5 l bulionu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji 
  • jogurt naturalny o dekoracji 
  • sól
  • pieprz
 

Paprykowy krem Łucji

Mix kolorów i smaków. Pyszne zupy-kremy. Tym razem przepis na paprykowy krem Łucji. Aby go wykonać potrzebujesz: papryki, cebuli, czosnku i wywaru. 
 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 750 ml wywaru mięsnego 
  • 100 ml słodkiej śmietany 30%
  • sól
  • pieprz

 

Krem z ziemniaka Marii

A teraz przepis dla miłośników zup kremów. Dziś ziemniak w roli głównej. O wykonania tego przepisu potrzebujesz: ziemniaków, marchewki, pietruszki i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu 
  • 8 ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl słonecznika łuskanego
  • 1/4 szkl mleka
  • 1 łyżka masła 
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • sól
  • pieprz 
 

Krem ze szpinaku Liwii

Znakomite przepisy na zupy kremy. Tym razem przepis na krem ze szpinaku. Aby go wykonać oprócz szpinaku potrzebujesz: ziemniaków, cebuli, czosnku i buliony. 
 

Składniki:

  • 1 duży pęczek szpinaku 
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 szkl mleka 
  • sok z 1 małej cytryny
  • 6 szkl bulionu warzywnego 
  • sól
  • pieprz 
  • parmezan do posypania