Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kości wołowe

Zupa pełna smaków

Składniki: ½ kury 250 g wołowiny 250 g kości wołowych 3 marchewki 3 pietruszki 2 kalarepy 1 seler 2 pomidory 1 słodka papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 30 g suszonych grzybów 100 g zielonego groszku 4 jajka 15 g makaronu 100 g pieczarek…

Wołowina po wiedeńsku

Składniki: 1 kg łopatki wołowej 500 g kości wołowych 1 cebula 2 pietruszki 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 por 150 g świeżego chrzanu kilka gałązek szczypiorku 8 ziaren pieprzu 1 listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego Sposób wykonania: Cebule pokroić i opiec nad ogniem. Następnie kości, mięso oraz cebulę zalać 2 l osolonej…

Sos hiszpański na kościach

Składniki: 1 kg kości wołowych 2 marchewki 100 ml czerwonego wina 1 łyżka pasty pomidorowej cebula ½ korzenia selera 3 l wody kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy sól Sposób wykonania: Kości wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 40 minut. W połowie pieczenia dodać pokrojone jarzyny. Następnie upieczone zalać…