Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiszona

Kapuśniak z mięsem wołowym

Składniki: 15 dkg wołowiny bez kości 20 dkg kiszonej kapusty ½ cebuli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju 4 szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz, cukier do smaku posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące ziemniaczanej. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso, dodać cebulę, kilka…

Kurczak duszony w kapuście Dagmary

Składniki: 50 dkg kiszonej kapusty 60 dkg udek z kurczaka 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 kostka rosołowa 2 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu…

Kapusta duszona z pomidorami i marchewką

Składniki: 50 dkg drobno posiekanej kapusty sok z 1 cytryny 2 pomidory 1 marchewka ½ cebuli 1 łyżeczka mąki pszennej liść laurowy, ziele angielskie wg uznania sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Rondel lekko rozgrzać, dodać kapustę, podgrzewać mieszając 5 minut. Cebulę i marchew obrać pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę…

Kapusta duszona z jabłkami

Składniki: 50 dkg kapusty kiszonej 2 cebule 3 jabłka 3 łyżki oleju ½ szklanki soku jabłkowego 2 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę i czosnek, lekko ją zeszklić.…