Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp w galarecie

Karp w galarecie po węgiersku

Skład: 3 – 4 kg karpia 300g cebuli 3 pomidory 6 ostrych papryk Sól i mielona papryka   Sposób wykonania: Rybę sprawić, mięso od kręgosłupa i podzielić na kawałki o szerokości około 3 cm. Na głowie, kręgosłupie i płetwach ugotować lekki wywar z dodatkiem cebuli, soli i papryki. Gotować około 1 godziny na bardzo wolnym…

Karp w galarecie 2

Składniki: 1-1,5 kg karp lustrzeń (lub sazan), pęczek warzyw jak na rosół (bez kapusty), 1 l wody i żelatyna na tą ilość wody, przyprawy (sól, po parę ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liść laurowy, pół łyżeczki od herbaty pieprzu mielonego), 3 średnie cebule.