Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karnawałowe

Flądra w jarzynach

Składniki: 40 dag filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny po 10 dag porów i marchewki 200 ml rosołu 8 dag makaronu wstążki 10 dag selera naciowego 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 łyżka koperku Produkty Kamis: szczypta papryki ostrej Kamis szczypta czosnku Kamis do smaku 1,5 łyżki musztardy…

Filet z piersi zapiekany

Składniki: Piersi z kurczaka (2 podwójne) 2 opakowania gęstej śmietany, 30% Produkty Kamis: ½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego 2 opakowania cebuli granulowanej Kamis Szczypta soli czosnkowej Kamis Bazylia, Oregano Kamis – do smaku Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka opłukać, wytrzeć dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej cienkie filety. Mięso posypać odrobiną soli i pieprzu, ułożyć…

Comber jagnięcy z cebulką i młodymi kartofelkami

Składniki: 1kg combra jagnięcego 750g młodych kartofelków 400g młodych cebulek 30g smalcu 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka listków świeżej szałwii kilka liści laurowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Comber pokroić w kawałki. Umyć, osuszyć. Cebulki obrać, połowę z nich pokroić w cienkie plasterki. Młode kartofelki umyć i wytrzeć szorstką ściereczką. Nie obierać. Rynienkę…

Ciasto serowo – kokosowe

Składniki: Ciasto: olejek waniliowy 3 jaja 150g masła 100 g cukru 1 cukier waniliowy 300 g mąki 1 proszek do pieczenia Ser: 3 serki homogenizowane 3 jajka 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru 200g cukru 2 puszki mandarynek lub 1 puszka brzoskwiń Kokos: 200g masła 200g wiórek kokosowych 150g cukru Sposób przyrządzenia: Ciasto:…