Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karaś

Karasie pieczone w sosie z borowików

Składniki: 1 kg filetów z karpia ( karasia, szczupaka) 1 opakowanie zupy krem z borowików (w proszku) szczypta pieprzu szczypta mielonej papryki 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Porcje ryby ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zupę wymieszać z wodą ag przepisu producenta, zalać nią porcje ryby. Całość oprószyć pieprzem i…

Płocie lub karasie z grilla

Składniki: 5 średniej wielkości płoci lub karasi Marynata: 2 łyżki oliwy sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 2 zgniecione w prace ząbki czosnku sól, pieprz, ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryb. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią tuszki ryby na zewnątrz i…

Karaś pieczony w piekarniku

Składniki: 4 sprawione, duże karasie sok z 1 cytryny natka pietruszki olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie karasie nasmarować olejem, jamę brzuszną wypełnić natką pietruszki. Piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do…

Karaś z ogniska

Składniki: 1 duży karaś sok z cytryny 1 cebula masło lub olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od przygotowania ogniska. Aby ryba była naprawdę pyszna powinno być ono z twardego drzewa liściastego, tylko takie drewno daje żar który długo będzie utrzymywał wysoką temperaturę. Dorodnego karasia umyć, sprawić, ostrym nożem ponacinać boki ryby. Tak przygotowaną, osuszoną…