Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta czerwona

Kapusta czerwona w winie

Składniki: główka czerwonej kapusty 2 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 2 cebule goździk cukier 3 łyżki oleju łyżeczka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek, wówczas dodać do niego posiekaną cebulę. Smażyć do momentu, aż cebula się zarumieni. W między czasie poszatkowaną kapustę sparzyć wrzątkiem…

Sałatka kapuściana

Składniki: kawałek kapusty białej kawałek kapusty czerwonej pół selera 1-2 marchewki cebula 2 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, seler zetrzeć na tarce, marchewkę pokroić na plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku majonezem, solą oraz cukrem.

Sałatka z czerwonej kapusty z rzodkiewką

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 pęczek rzodkiewek garść szczypiorki 1 jabłko 1 łyżka natki pietruszki 3 łyżki majonezu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebulę posiekać po czym oprószyć całość solą i dostawić na 1 godzinę aby puściły sok, wówczas go odcedzić a psute i cebule skropić sokiem z cytryny. Doprawić do smaku…