Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: k_węgierska

Paprykarz drobiowy

Składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 łyżka smalcu 300 ml kwaśnej śmietany 1 pomidor 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżeczki mąki sól Sposób wykonania: Słoninę stopić na patelni po czym wyjąć skwarki a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę po czym zdjąć z ognia i wymieszać z papryką w proszku.…

Winny strudel

Ciasto: 250 g mąki 1 łyżka oliwy 1 jajko 1 łyżeczka octu winnego sól Farsz: 500 ml słodkiego białego wina 150 g masła 150 g bułki tartej 80 g cukru Sposób wykonania: Do mąki dodać jajka roztrzepane z octem, oliwa i szczyptą soli. Całość dokładnie wyrabiać w razie potrzeby dolewać odrobinę ciepłej wody. Ciasto powinno…

Strudel z winogronami

Ciasto: 250 g mąki 1 łyżka oliwy 1 jajko 1 łyżeczka octu winnego sól Farsz: 150 g mielonych orzechów włoskich 1 kg winogron 150 g masła 200 g cukru Sposób wykonania: Do mąki dodać jajka roztrzepane z octem, oliwa i szczyptą soli. Całość dokładnie wyrabiać w razie potrzeby dolewać odrobinę ciepłej wody. Ciasto powinno być…

Ciasto na węgierski strudel

Składniki: 250 g mąki 1 łyżka oliwy 1 jajko 1 łyżeczka octu winnego sól Sposób wykonania: Do mąki dodać jajka roztrzepane z octem, oliwa i szczyptą soli. Całość dokładnie wyrabiać w razie potrzeby dolewać odrobinę ciepłej wody. Ciasto powinno być dokładnie wyrobione aż do powstania na powierzchni pęcherzyków powietrza. Z powstałego ciasta uformować kulę, którą…