Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jednogarnkowe

Aromatyczna zupa z wędzoną golonką i soczewicą

Składniki: 1 mała wędzona golonka 1 litr wody 1 szklanka konserwowanej soczewicy ½ szklanki pokrojonej w plastry marchewki ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 liść laurowy suszony tymianek do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać cebulę, seler…

Gęsta zupa z ziemniaków i kurczaka

Składniki: 2 upieczone i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę 2 obrane, pokrojone w kostkę marchewki 1 szklanka zielonego groszku konserwowanego 1 szklanka esencjonalnego bulionu drobiowego 2 litry wody 1 szklanką gęstej śmietany kremówki skrobia kukurydziana Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać warzywa, wodę i bulion drobiowy, doprowadzić…

Gęsta zupa z boczkiem, pomidorami i fasolą

Składniki: 20 dkg boczku pokrojonego w kostkę 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 puszka białej, wypłukanej fasoli konserwowanej 1,5 łyżeczki przyprawy włoskiej do sałatek 2 łyżki octu balsamicznego 1 szklanka pokrojonej w paski sałaty lodowej kilka posiekanych listków bazylii 1,5 litra bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni dobrze przyrumienić boczek. W rondlu zalać…

Krupnik na wołowinie

Składniki:

  • 1 kg wołowiny z kością
  • 2 kości wołowe ze szpikiem
  • ¼ szklanki pokrojonej w plastry pietruszki
  • ¼ szklanki pokrojonej w plastry łodygi selera
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki
  • 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
  • kilka suszonych grzybów
  • ½ szklanki kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz, mielony imbir do smaku