Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzyby marynowane

Przekładaniec ze śledzi i grzybków

Składniki: 50 dag filetów śledziowych 1 słoik grzybków marynowanych garść posiekanej natki pietruszki oliwa 2 cebule Sposób wykonania: Śledzie pokroić w kostkę, grzyby w plasterki a cebulę w cienkie plasterki. Następnie układać wszystkie składniki warstwami w półmisku, przesypując każdą z warstwę posiekaną natką pietruszki i skrapiając oliwą. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulinę…

Marynowane grzyby.

Młode grzyby, dopóki jeszcze są białe wewnątrz, opłukać dobrze, ułożyć w rondel lub lepiej w duży gliniany tygiel, przesypać krajaną w plasterki cebulą i dusić z początku pod pokrywką, później bez pokrywy, dopóki się prawie zupełnie sos nie wygotuje, często ostrożnie mieszając, żeby się nie przypaliły. Gdy się już sos wygotuje dostatecznie, wybrać same grzyby,…