Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gicz

Gicz (pręga) cielęca pieczona z kurkami.

Składniki: 1 kg giczy cielęcej, 80 g smalcu, ¼ kg grzybów kurek  30 g mąki, 1 szklanka śmietany, pęczek naci pietruszki, 1 łyżeczka kminku, sól, czarny pieprz zmielony do smaku. Sposób przyrządzenia: Gicz umyć, posolić, dusić w małej ilości wody pod przykryciem. Z półmiękkiej giczy obrać usunąć kości, włożyć do brytfanny lub naczynie żaroodpornego, obłożyć…

Pręga wołowa w ostrym sosie paprykowym

Skład: 2,5kg pręgi wołowej seler marchew cebula pomidory papryka sok z cytryny papryczka chili sos sojowy olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miso umyć, osuszyć, obsmażyć na oleju. Seler, marchew, cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, dodać do smażącego się mięsa, podlać wodą, dodać przyprawy wedle uznania, dusić pod przykryciem. Przygotować sos paprykowy. Paprykę przypiec w piekarniku,…