Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: galareta

Galareta z awokado

Składniki: 2 awokado 100 ml wywaru mięsnego 1 łyżeczka żelatyny 80 ml śmietanki kremowej sok z 1 cytryny 4 duże krewetki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado skropić sokiem z cytryny, zalać śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie zmiksować. Następnie w gorącym wywrze rozpuścić żelatynę. Gdy zacznie tężeć przelać do masy…

Wątroba drobiowa w galarecie

Składniki wątróbka drobiowa, na średniej wielkości półmisek – ok 0,5 kg 2 marchwie seler por pietruszka sól 5 łyżeczek żelatyny Sposób wykonania: Przepis na wątróbkę w galarecie jest przepisem niezwykłym. Jest to stary, sprawdzony sposób na przygotowanie pysznej potrawy, ale – metody na przygotowanie tego wspaniałego posiłku nie sposób znaleźć w Internecie. Znakomita większość ludzi,…

Galareta do ryb

Składniki: sól 1 cebula 1 goździk 2 ziarna pieprz 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki żelatyny 2 łyżki białego wytrawnego wina Sposób wykonania: Cebulę pokroić po czym zalać ją szklanką wody, dodać jeszcze ziele, pieprz, sól oraz goździki. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować do…

Jajka z łososiem w galarecie

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 15 dag wędzonego łososia ½ l bulionu 2 łyżeczki żelatyny cytryna 2 pomidory sól Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do  wrzenia po czym rozpuścić w nim żelatynę i odstawić do ostygnięcia. W między czasie jajka przekroić na połówki, które oprószyć solą i przykryć plasterkami łososia. Gdy bulion zacznie tężec zalać…