Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fondue

Fondue z wytrawnym winem

Składniki: 30 dag trzech rodzajów żółtego sera 1 szkl białego wytrawnego wina 1 bagietka Sposób wykonania: Sery pokroić na małe kawałki, które zalać winem i podgrzać na małym ogniu. Od razu podawać razem z bagietka pokrojoną na małe kawałki, które zanurzać w naczyniu z winem i serem.

Fondue z gruszkowym likierem

Składniki: ½ kg ementalera 3 upieczone ząbki czosnku ¼ szkl. maki 1 ½ szkl. wytrawnego wina 2 łyżki likieru gruszkowego gałka muszkatołowa chleb plasterki jabłek i gruszek Sposób wykonania:Ser wymieszać razem z mąką i czosnkiem.Następnie wino doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać do niego mieszaninę czosnku i sera.Trzymać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu…