Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filet z pangi

Panga w musztardzie

Składniki: 1 kg filetów z pangi Marynata: 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Do musztardy dodać sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi. Powstałą marynatą natrzeć pangę i…

Potrawka z ryby

Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 marchewka 1 pietruszka 1 por / biała część/ kawałek selera 2 jajka 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 duża czerstwa bułka ½ szklanki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki mleka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W litrze wody ugotować włoszczyznę. Filety umyć, włożyć do wywaru na około…

Aromatyczny, pieczony filet z pangi lub tilapii

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub tilapii 0,5 szklanki musztardy 1,5 szklanki majonezu tymianek, oregano, bazylia, koperek – do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Majonez, musztardę i zioła zmiksować. Porcje ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem, obficie polać przygotowanym wcześniej sosem. Piec w temperaturze…