Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowany

Faszerowane pstrągi

Składniki: 4 pstrągi 30 dkg pieczarek 1 jajko 2 cebule czerstwa bułka 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny mąka sok z cytryny tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi oczyścić, opłukać, osuszyć i posolić. Na rozgrzanej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania wody. Bułkę kroimy w…

Tuńczyk w makaronie

Składniki: 30 dużych muszli z makaronu 3 puszki tuńczyka w puszce 1 opakowanie orzechów włoskich 4- 6 suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki posiekanych listków bazylii 2 cebulki szalotki 2 łyżki kaparów 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Muszle ugotować i zahartować zimną wodą, przełożyć na półmisek z ręcznikiem papierowym i osączyć. …

Karp faszerowany grzybami

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 25 dkg grzybów leśnych pokrojonych w plastry ½ kostki rozpuszczonego masła 1 jajko 15 dkg tartego, łagodnego w smaku żółtego sera 2 łyżki drobno rozkruszonych krakersów 1 łyżka posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić nie odcinając głowy, usunąć oczy i łuki skrzelowe, osuszyć, przyprawić…

Cannelloni z mięsnym farszem

Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…

Kurczak pieczony z grzybowym farszem

Składniki: 1 duży kurczak 25 dkg blanszowanych grzybów leśnych 1 cebula 4 łyżki rozpuszczonego masła sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Umytego i obsuszonego kurczaka natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawami, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podobnie pokroić obgotowane grzyby. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, dusić mieszając przez 10 minut,…