Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowane

Jajka nadziewane Patrycji

Pyszne, klasyczne nadziewane jajka. Wypróbuj przepis Patrycji. Do ich wykonania będziesz potrzebować: majonezu, musztardy i przecieru pomidorowego. 
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • ½  łyżeczki musztardy
  • koperek i żurawina do dekoracji 
  • sól
  • pieprz
 

Faszerowane ogórki Bartka

Wypróbuj przepis na pyszną przekąskę z ogórka. Faszerowane ogórki Bartka to nasza dzisiejsza propozycja. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: ogórków, twarożku śmietankowego, papryki i rzodkiewki.
 

Składniki:

  • 2 ogórki
  • 150 g twarożku śmietankowego
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 rzodkiewka
  • szczypiorek
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz
 

Zapiekane jabłka Justyny

Pięknie pachnące zapiekane jabłka Justyny. Idealny deser na mroźne dni. Do jego wykonania będziesz potrzebować: jabłek, rodzynek, migdałów i masy marcepanowej. 
 

Składniki:

  • 2 jabłka 
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka płatków migdałowych 
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 50 g masy marcepanowej
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki masła
 

Faszerowane papryki Marka

Mix kolorów i smaków. Pyszne faszerowane papryki Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: czerwonej papryki, mięsa mielonego, ryżu i pieczarek. 

 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki 
  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • kawałek żółtego sera do posypania