Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolówka

Zupa fasolowa z żeberkami wieprzowymi

Składniki: 1 szklanka fasoli 30 dkg żeberek wieprzowych ½ cebuli 4 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać 1 litrem wody, odstawić na 12 godzin. Cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim podzielone na porcje żeberka, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając. W rondlu doprowadzić do wrzenia…

Zupa fasolowa z pomidorami i wołowiną

Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 25 dkg białej fasoli konserwowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonego wytrawnego wina sól, mielona ostra papryka 1 litr bulionu mięsnego Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojone w grubą kostkę mięso wołowe, obrumienić ze wszystkich stron. Dodać bulion, doprowadzić do…

Pikantna zupa fasolowa

Składniki:

    • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 4 strąki zielonych papryczek chili, pokrojonych
    • 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
    • 6 szklanek bulionu mięsnego
    • 1/3 szklanki śmietany
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • natka pietruszki lub kolendry
    • sól, pieprz

     

Wojskowa zupa fasolowa

Składniki: 50 dkg białej małej fasoli moczonej 12 godzin 3 pokrojone w kostkę cebule 25 dkg chudego boczku lub szynki 2 ząbki czosnku 4 pokrojone łodygi selera naciowego 1 szklanka ziemniaczanego piure 1 szklanka pokrojonej w kostkę pietruszki Sposób przyrządzenia: Zamoczoną fasolę, boczek pokrojony w grubą kostkę, ewentualnie kostkę wieprzową zalać wodą w odpowiednio dużym…