Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowy

Pierś z indyka przekładana jabłkami

Składniki: 1 kg piersi z indyka 10 dkg wędzonego boczku 3 jabłka majeranek sól, pieprz do smaku 3 łyżki  oleju Sposób wykonania: Pierś z indyka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, posmarować olejem i wstawić  na noc do lodówki. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Górę mięsa obłożyć  plastrami…

Filet z indyka z papryką i ziarnami słonecznika

Składniki: 50 dkg filetu z piersi indyka 2 łyżki oliwy 4 łyżki obranych ziaren słonecznika 1 papryka ½ szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na suchej, rozgrzanej patelni lekko wyprażyć ziarna słonecznika. Umyty i osuszony filet z indyka, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej filet. Paprykę oczyścić, pokroić w…

Filet z kurczaka pieczony z aromatycznymi dodatkami

Składniki: 5 filetów z kurczaka 4 łyżki oleju 6 obranych, pokrojonych wzdłuż na ćwiartki ziemniaków 1 łyżeczka kminku 1 posiekany ząbek czosnku 2 jajka sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki ułożyć na blaszce do pieczenia, skropić olejem, przyprawić solą i pieprzem oraz kminkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez…

Aromatyczny kurczak z piekarnika

Składniki: 1 kurczak 30 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 1 szklanka drobno posiekanych orzechów (nerkowca, włoskich) ½ łyżeczki mielonych goździków 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, usmażonymi pieczarkami, dodać pieczarki, goździki, só i pieprz do smaku. Smażyć mieszając około 5 minut. Tuszkę kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić.…