Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do zupy

Łazanki do zupy fasolowej

Składniki: 1 kg mąki 4 jajka 1 łyżeczka soli 1 szkl wody Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i dodać sól. Nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę aby zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na części i rozwałkować. Przełożyć na blat oprószony mąką i zostawić na chwilę aby ciasto obeschło. Wówczas zwinąć płaty w rulony…

Kluski z twarogu do zupy

Składniki: 25 dag twarogu jajko 3 łyżki bułki tartej gałka muszkatołowa olej sól pieprz Sposób wykonania: Do sera dodać bułkę tartą oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na gorącą zupę wrzucać kluseczki, które najlepiej ucierać w durszlaku wprost do zupy.

Omletowa kostka do zup

Składniki: 3 jajka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem 1 łyżką masła, natomiast białka ubić na sztywną pianę i wówczas dodać ją do żółtek. Dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać. Powstałą masę wylać na patelnie z rozgrzanym masłem i usmażyć omlet. Gdy jajka się zetną wówczas omlet…

Bułeczki do barszczu

Składniki: 0,25 kg masła 0,25 kg żółtego sera 0, 25 kg mąki sól 1 żółtko tarta bułka Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym wymieszać go z mąką, masłem oraz szczyptą soli. Z powstałej masy formować małe kuleczki. Układać je na blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą. Na koniec posmarować bułeczki jeszcze żółtkiem.…