Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do marynowania

Marynata do mięs z grilla z octem winnym

Składniki: 1/3 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki drobno pokrojonego imbiru 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka oleju 1 łyżeczka nasion kopru szczypta mielonego ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze. Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.

Marynata do ryb z grilla Iwony

Składniki: 1 duża cebula pokrojona w krążki ¼ litra białego wina 1/8 litra sosu sojowego 1 przeciśnięty  przez praskę czosnek 4 łyżki oleju szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i  przyprawić kawałki ryb, odczekać 2 godziny w chłodnym miejscu i po osączeniu grillować.