Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z cielęciny

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

Składniki: 4 sznycle cielęce 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki wytrawnego białego wina szczypta mielonego cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania; Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe, które podgrzać na małym ogniu. Po czym dodać ocet oraz cynamon, imbir i goździki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Wątróbka cielęca z malinami

Składniki: 600 g wątróbki cielęcej 3 łyżki sklarowanego masła 300 g malin 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. W między czasie maliny przetrzeć przez sito i doprawić do smaku cukrem pudrem po czym przelać do wątróbek. Całość wymieszać i dusić…

Cynaderki cielęce na kwaśno

Składniki: 4 nerki cielęce sok z ½ cytryny pieprz, sól do smaku posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Nerki przekroić wzdłuż na połowę, zalać zimną wodą, moczyć je przez 60 minut. Nerki osuszyć, wyciąć białe wnętrze, przyprawić, odłożyć na 15 minut. Tak przygotowane nerki usmażyć na maśle lub w piekarniku. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny…

Cielęcina ze szparagami w sosie śmietanowym

Składniki: 750 g białych szparagów sól 1 łyżeczka masła 1 szczypta cukru 1 pęczek szczypiorku 400 g cielęciny 1 łyżka oleju 150 ml śmietany 1 żółtko jaja pieprz Sposób wykonania: Szparagi oczyścić, odciąć czubki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru. W między czasie mięso pokroić na kawałki, które przesmażyć na rozgrzanym…