Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona cebula

Konfitura z czerwonej cebuli

Przepis na własnoręcznie przygotowaną konfiturę z czerwonej cebuli. Idealnie nada się jako dodatek do wielu potraw np. pieczonych mięs. Potrzebne składniki: czerwona cebula, wytrawne wino, ocet balsamiczny, oliwa. 

Składniki:

  • 500 g czerwonej cebuli
  • 125 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki brązowego cukru 
  • 70 ml octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Pilaw z krewetkami

Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 225 g długoziarnistego ryżu 700 ml rosołu z ryby 1 liść laurowy sól pieprz 400 g oczyszczonych krewetek ser feta Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekana cebulę oraz czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę. Trzymać około 5 minut na ogniu…

Zimowa sałatka z fasolki

Składniki: 1 pęczek rukwi wodnej 2 główki cykorii 1 czerwona cebula 250 g zielonej fasoli szparagowej Sos: 1/3 szkl octu balsamicznego 1/3 szkl oleju roślinnego 1/3 szkl oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego szczypiorku 125 g sera roquefort sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną cykorię przekroić  w poprzek na 3 części, cebulę na krążki, rukiew na…