Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto francuskie

Biała kiełbasa w cieście francuskim

Składniki ¾ kg białej kiełbasy op. ciasta francuskiego majeranek pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Rozmrożone ciasta francuskie rozwałkować po czym pokroić go w paski. Następnie kiełbasę posypać tymiankiem oraz pieprzem i owinąć paskami ciasta. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

Francuskie ciastka z brzoskwinią

Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 ser camembert 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozstroić po czym pokroić go na równe kwadraty. Na każdym ułożyć kawałek brzoskwini i zlepić wszystkie rogi. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Pozostałe brzoskwinie dokładnie zmiksować i polać nimi ciasta po upieczeniu.

Paszteciki francuskie z serem

Składniki: op. mrożonego ciast francuskiego kostka twarogu jajko tymianek oregano sól pieprz łyżka maska kminek nasiona czernuszki tłuszcz Sposób wykonania: Do twarogu dodać jajko, masło oraz zioła. Całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na których rozłożyć serowy farsz. Zlepić na koperty. Posmarować wierzch roztrzepanym białkiem…

Faszerowane bułeczki

Składniki: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego 40 dag karkówki 30 dag pieczarek cebula 15 dag startego żółtego sera kukurydza z puszki sól pieprz 1 żółtko Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a karkówkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie razem udusić do miękkości , wówczas dodać kukurydze oraz starty ser.  Wymieszać i jeszcze chwile…