Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: chińszczyzna

Pieczeń wieprzowa Chai – Sui

Składniki: 50 dkg  schabu bez kości Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wina białego 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso polać marynatą i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Mięso piec do momentu aż po nakłuciu wypływający…

Wołowina na sposób chiński

Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 4 cebule 4 łyżki oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wody 2 łyżki posiekanej bazylii pieprz czerwony mielony Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Na patelni rozgrzać część oleju i szybko obsmażyć na nim plastry…

Chińszczyzna  pychota

Składniki: 3 torebki ryżu (paraboiled) 3 piersi z kurczaka, 2 duże marchewki, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 5 dag grzybów mun, mieszanka warzywna chińska-mrożona, sos sojowy (nie dodawać soli), 1 Fix do potraw chińskich (Knorr) – mogą być 2, olej do smażenia. Produkty Kamis: 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka czosnku kolorowego,…

Thai bals- kulki z mięsa

Składniki : (4 porcje) 70 dag- mięso mielone najlepiej mieszanka (wp.+ woł.+ drob.) 5 łyżek- mąki pszennej 2 łyżki -skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki- imbiru w proszku 2 łyżki -sosu sojowego 3 ząbki- czosnku drobno pokrojone 5 cebulek -(szalotki) drobno pokrojonej lub 2 duże cebule 3 szt.-jaja kurze 1 łyżeczka – pokrojonej papryczki…