Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cebulę

Sałatka z wątróbek z cebulą

Składniki: 500 g wątróbek drobiowych 4 łyżki masła 150 g cebuli 3 jajka sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Cebule również pokroić w kostkę a wątróbki w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażone wątróbki posiekać i dodać do jajek. Na tej samej…

Shoarma Joanny

Składniki: 2 piersi z kurczaka 30dkg pieczarek 2 cebule 2 łyżki octu (najlepiej winnego) 1 opakowanie curry 1 łyżka oleju oregano ser w plastrach (tyle ile osób) Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki nasypać oregano i curry, wlać ocet i olej, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie mięso podsmażać bez dodatkowego…

Szczupak pod marynatą warzywną

Składniki:

  • 50 dkg filetów ze szczupaka (sandacza, okonia, suma)
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3,5 łyżki oleju
  • pieprz, sól

Marynata warzywna:

  • 2 łyżki oleju
  • 3 marchewki
  • 3 cebule
  • 1 pietruszka
  • 15 dkg piure pomidorowego
  • ¾ szklanki octu winnego
  • ½ szklanki wody
  • liść laurowy
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Wegetariański kawior z grzybów

Składniki: 25 dlg marynowanych, twardych grzybów leśnych lub pieczarek 5 cebul 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć na małym ogniu kilka minut mieszając, dodać grzyby, przyprawić, wymieszać. Ułożyć w zgrabny kopczyk, udekorować koperkiem i podawać.

Sałatka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Składniki: 1 kg ziemniaków 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 łyżki kaparów 60 ml sosu sojowego 50 ml oliwy 1/2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka zielonego koperku 5 dag boczku 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól, pieprz, olej Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować z solą i kminkiem. Ostudzić pokroić w grubą kostkę. Zalać sosem sojowym,…