Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: brzoskwinia

Tuńczyk z brzoskwinią i kukurydzą

Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 3-4 połówki brzoskwiń z puszki puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu szczypta curry sól pieprz Sposób wykonania: Obraną brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać dodając majonez. Doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem.

Tosty zapiekane z brzoskwinią

Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 150 g camemberta 1 brzoskwinia 4 łyżki żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie  pokroić na kawałki, po czym zalać je 1 l wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny i gotować około 3 minut. Po tym czasie odcedzić i…

Brzoskwiniowy koktajl dla dorosłych

Składniki: 1/4 szklanki wermutu 1/4 szklanki szampana 1/4 szklanki soku brzoskwiniowego kilka kostek lodu kawałki brzoskwiń Sposób wykonania: Wermut, szampan i sok brzoskwiniowy dokładnie zmiksować. Pod koniec dodając jeszcze kostki lodu. Przelać koktajl do szklanek i udekorować kawałkami brzoskwiń.

Okrągłe ciasteczka z brzoskwinią

Składniki: 20 dag mąki 3/5 kostki masła 2 łyżki cukru pudru żółtko łyżka śmietany szczypta soli 15 połówek brzoskwiń gruby cukier Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką, dodać jeszcze cukier, śmietanę, żółtka oraz szczyptę soli. Całość dokładnie zagnieść  po czym owinąć ciasto w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym…

Kisiel brzoskwiniowy własnej roboty

Składniki: puszka brzoskwiń op. kisielu o smaku brzoskwiniowym łyżka cukru Sposób wykonania: Brzoskwinie odsączyć z a do zalewy wlać wodę aby powstało 2 szklanki płynu. Dodać jeszcze cukier i całość doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać kisiel rozprowadzony w ½ szklance wody. Całość wymieszać i gotować około 2 minut po czym zestawić z ognia. Przelać do…