Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bogracz

Bogracz wołowy Anieli

Składniki: 700 g wołowiny bez kości 1 cebula 50 g smalcu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 zielone papryki 1 pomidor 800 g ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym zdjąć patelnie z ognia i dodać paprykę. Dokładnie wymieszać i ponownie postawić na ogniu, wówczas dodać mięso pokrojone…

Bogracz wołowy Olgi

Składniki: 500 g wołowiny 2 łyżki smalcu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startej papryki w proszku 600 g ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler liść laurowy kminek pieprz sól kluseczki: 3 łyżki mąki 1 jajko woda Sposób wykonania; Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić pokrojone w kostkę mięso i…

Paprykowy przysmak z czosnkową kiełbasą

Składniki: 1 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta  papryka 1 por / biała część/ 25 dkg czosnkowej kiełbasy 2 ząbki czosnku3 łyżki oleju 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki  umyć, obrać i pokroić w cząstki. Papryki umyć, osuszyć usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki.…

Bogracz.

Skład: Po 30 dag selera  marchwi pietruszki i pieczarek 1 mała puszka groszku 3 cebule 3 ogórki kiszone 1/2 szklanki ostrego keczupu po 1 strąku papryki zielonej żółtej i czerwonej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 dag wołowiny bez kości 4 łyżki oliwy sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i…